24.02.2020

przepisy na przekąski

Trudno wyimaginować sobie współczesną kuchnię oraz dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w trakcie śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Duża gama rozmaitego rodzaju bułek, czy chleba pozwala wybrać te najbardziej wartościowe, począwszy od zwykłych, poprzez te z rozmaitymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami oraz tym podobne. Mimo to, jeżeli ktoś dba o własną figurę, chce być szczupły i porządnie się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - gorąco zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek oraz przyczyny przyrost tkanki tłuszczowej. Dlatego jeżeli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to posiadać wpływ na redukcję opisującej nas wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego jesteśmy w stanie zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do naturalnego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu i mąki. Z takiego pieczywa można przygotować smakowite kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego można doliczyć odrobinę warzyw i mamy pyszną kolację, czy śniadanie, a przede wszystkim mało kaloryczną.

0 komentarze:

Prześlij komentarz